Zpět na program

SPRINGTEEN

Partner projektu

 

Festivalový den věnovaný mladému publiku a rodinám přinese nevšední, různorodé koncerty a kreativní ateliéry v působivých prostorách Anežského kláštera a jeho zahrad. Zazní klasická hudba, jazz i pop. Na koncertech vystoupí umělci, kteří si jdou svou vlastní cestou: vokální sexteto Skety a zpěvák Jan Cina v doprovodu SpringTEEN Bandu – speciálně pro tuto příležitost zformovaného ansámblu z mladých filharmoniků a brilantních jazzových hráčů. Ke společnému experimentování s hudbou zveme i vás a vítáme vaše nápady v rámci koncertů i tvůrčích ateliérů pro děti, náctileté a jejich dospělý doprovod.

Zažijete toho mnoho! Zabubnujete si na kbelíky, vyrobíte hudební nástroje z recyklovaných materiálů, naučíte se skládat písničky nebo filmovou hudbu a potkáte hudebně školené roboty. Na speciálních ateliérech můžete nacvičit novou skladbu, kterou právě pro tuto příležitost zkomponoval Petr Wajsar, a na závěrečném koncertě ji pak ve světové premiéře provést společně s profesionálními hudebníky.

 

Praktické informace

  • Vstupenky na placené akce lze zakoupit pouze online. Koupit vstupenky na místě nebude možné.
  • Řada akcí je open air, doporučujeme tedy teplejší (nepromokavé) oblečení a deky či polštářky na sezení.
  • V areálu bude možné zakoupit občerstvení (platba kartou nebo hotově).
  • Vstup do areálu Anežského kláštera je z ulic Anežská a Na Františku.
  • Ze všech akcí SpringTEEN je možné pořizovat foto či video momentky. Děkujeme, pokud budete vaše příspěvky na sociální sítě značit #prazskejaro či prolinkujete náš profil na Facebooku či Instagramu.
GDPR

Upozorňujeme, že vstupem na akci SpringTEEN automaticky souhlasíte s pořizováním fotografií a audio-vizuálních záběrů vás a vašich dětí a s jejich zveřejněním a užitím dle §12 až 23 AZ v souvislosti s propagací festivalu Pražské jaro na platformách Pražského jara a jeho partnerů.

100 - 250
31 5 2025
Sobota 14.00
Předpokládaný konec 20.00

KONCERTY

OTVÍRÁK ANEB VÝPRAVA DO HLAVY HUDEBNÍKA

14.00
Hlavní pódium
(věk 6–99)

Jan Cina & SpringTEEN Band, Klára Boudalová

Co se děje s hudbou na cestě mezi popsaným notovým papírem a uchem posluchače? Jaké to je, když se v mysli hudebníka rodí nová skladba? A jak ji dostat ven?! Vydejte se s námi na dobrodružnou expedici. Klasicky, jazzově i lehce experimentálně laděný interaktivní koncert se zpěvákem a hercem Janem Cinou a skupinou lektorů a hudebníků.

KOUZELNICKÁ SLAVNOST

15.00 & 17.00
Zahrada minoritů
(6–10)

Smyčcové kvarteto Valentiana
Hedvika Jouzová Mousa Bacha
 – harfa

Svět kolem nás je plný neviditelných dveří, za nimiž se skrývají neprobádaná království plná báječných kouzel, a kdo těmito dveřmi projde, zažije často neuvěřitelné věci. Jedny takové otevřeme v rámci naší kouzelnické slavnosti, kde budeme trénovat hudební zaklínadla nebo věštit z koňských žíní a zauzlovaných strun. Zažijete vskutku pohádkový koncert s veselými úkoly a mnoha hudebními proměnami.

Koupit vstupenky od 15.00

Koupit vstupenky od 17.00

VELKÉ FINÁLE

Jan Cina
Skety
SpringTEEN Band & účastníci ateliérů

18.00
Hlavní pódium
(6–99)

Závěrečný koncert ve velkém stylu, na kterém budete moci zúročit své nabyté dovednosti a vyrobené nástroje z odpoledních hudebních ateliérů! Jedinečná šance zahrát si se skvělými hudebníky a být součástí světové premiéry skladby, kterou speciálně pro SpringTEEN zkomponoval Petr Wajsar. A navíc parádní možnost slyšet naživo populární vokální sexteto Skety!

ATELIÉRY

VIRTUÁLNÍ SYMFONIE

14.30–17.30
Kostel sv. Salvátora
(6–99)

Co kdybyste se octli na podivné symfonické planetě, na které všechno hraje? Vstupte s námi do světa fantazie, rozšířené reality a podivuhodných zvuků. Možná přijde i robot!

Vstup volný

ŽIVÉ KARAOKE

14.30–17.30
Hlavní pódium

Už jste si někdy zazpívali s Janem Cinou nebo si s filharmoniky zahráli na velkém pódiu? V našem živém karaoke si vybranou písničku zazpíváte nebo zahrajete s živými hudebníky. Nahrávání povoleno!

Vstup volný

PRAČKOFÓN

14.30–17.30
Rajská zahrada
(6–99)

Neměnili jste náhodou nedávno pračku? A co s odpadní hadicí, která po ní zbyla? Od toho je tady Pračkofón – recyklovaný hudební nástroj, pro jehož výrobu můžete využít nejrůznější kousky z vaší (nebo naší) domácnosti! Kdo si ho vyrobí, může si na něj zahrát na závěrečném koncertě!

Vstup volný

VÝTVARNÝ ATELIÉR

14.30–17.30

Tvořivý prostor nejen pro hudebníky
Ve spolupráci s Národní galerií Praha

Vstup volný

VYTISKNI SI HUDBU

15.00 & 16.00
Černá kuchyně
(9+)

Jak se tvoří zvuk? Jak vlastně fungují hudební nástroje? Co má společného hoboj a letadlo? To se dozvíte v rámci fyzikální dílny o aerodynamice a akustice pro úplné začátečníky! A hlavně zažijete hodně legrace a radosti z vyrábění hudebních nástrojů. Mimochodem, věděli jste, že lze hudební nástroje vytisknout na 3D tiskárně? Nevěříte? Uvidíte!

Koupit vstupenky od 15.00

Koupit vstupenky od 16.00

MÁGOVÉ SOUNDTRACKŮ

15.00
Hodovní síň
(9+)

Bez hudby „pod obraz“ se žádný film ani video na sociálních sítích neobejde. Zveme do laboratoře vtipných zvuků, rozpustilých jinglů i melodií plných melancholie anebo do ateliéru, na kterém budeme společně s Pavlem Polívkou, bicistou České filharmonie a majitelem bicí soupravy postavené z cestovního kufru, nahrávat hudbu a zvuky ke krátkému animovanému filmu. Vhodné pro začínající influencery a contentcreatory všeho druhu, kteří hledají koření pro svá videa. Hudební nástroje s sebou!

Koupit vstupenky

BUCKET DRUMMING

16.00 & 17.00
Slavnostní sál
(6+)

Bubenická nakládačka, při které se vrhneme na ozvučné kbelíky se svítícími paličkami, za které by se nemusely stydět ani ty největší hvězdy. A bonus? Jako člen/ka této kolosální bubenické show dostanete šanci vystoupit i na velkém finálovém koncertě!

Koupit vstupenky od 16.00

Koupit vstupenky od 17.00

OH LA LA

16.00
Kostel sv. Františka
(6–99)

Skety
Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu

Rádi zpíváte a chtěli byste si to vyzkoušet s profesionály? Tak přesně pro vás je náš experimentální pěvecký ateliér, na kterém vás členové vokální skupiny Skety naučí novou píseň od Petra Wajsara napsanou pro závěrečný koncert SpringTEEN. Že trpíte trémou? Poradíme vám, jak na to!

Koupit vstupenky

SKLADATELEM SNADNO A RYCHLE

16.00 & 17.00
Klášterní zahrada
(12+)

Probuďte v sobě umělce a pusťte se s pomocí profesionálních hudebníků do skládání vlastní hudby. Dozvíte se, jak na to, a vše si hned vyzkoušíte. Ateliér vhodný pro začínající i pokročilejší zpěváky a zpěvačky i hráče a hráčky na jakýkoliv hudební nástroj, který si přinesou s sebou!

Koupit vstupenky od 16.00

Koupit vstupenky od 17.00